Preloader
Title Image

Vastuullisuus

Meille vastuullisuus on sydämen asia.

Paikalliset raaka-aineet

Meille tärkein raaka-aine on lapinlehmän maito, joka tulee samasta pihapiiristä, Louen koulutilan luomunavetasta. Pääsemme seuraamaan lehmien arkielämää ja tunnemme niiden huolelliset hoitajat. Haluamme antaa asiakkaillemme mahdollisuuden herkutella arvojensa mukaisesti. Valmistamme rakkaudella myös maidottomia ja vegaanisia sorbetteja. Ostamme kaikki metsämarjat tunnetuilta, paikallisilta poimijoita. Osan marjoista ostamme suoraan kerääjiltä ja osan vastuullisesti toimivasta Pohjoisesta luonnosta -marjatukusta. Kauempaa tulevissa raaka-aineissa suosimme luomutuotettuja reilun kaupan tuotteita. Esimerkiksi vaniljajäätelössä käytämme luomubourbonvaniljaa. Ostamme mansikat Holstilan luomumansikkatilalta Tervolasta. Tyrni tulee meille koulutilan omilta pelloilta. Jäätelöiden makuraidat ja kastikkeet, sekä kermatoffeejäätelön fudgen valmistamme itse. 

Vastuullinen työpaikka

Jäätelötiimimme kuvailee Arctic Ice Cream Factoryn työilmapiiriä turvalliseksi. Meillä on selkeä keskusteluyhteys joka suuntaan, kaikki ovat yhdenvertaisia. Meille on tärkeää yhteen hiileen puhaltaminen ja toisten huomioon ottaminen. Joustavuus toteutuu puolin ja toisin, ja meillä on tilaa sanoa myös ei. Tiimiläisten välillä vallitsee keskinäinen luottamus. Meillä annetaan runsaasti kiitosta, ihan tavallisesta työstä. Uskomme siihen, että vapaus ja luottamus saa ihmiset tekemään parhaansa. Negatiivisen palautteen sijaan keskitymme ongelmanratkaisuun ja tilanteen selvittämiseen. Tarjoamme kesäisin jäätelökioskillamme myös kesätöitä nuorille. Toivomme välittävämme heille hyvää esimerkkiä positiivisen palautteen voimasta ja siitä, että kaikilla on oikeus olla oma itsensä myös työpaikalla.

Yhteistyö

Arctic Ice Cream Factorya ei olisi olemassa ilman yhteistyökumppaneitamme. Aloitimme jäätelönvalmistuksen vuonna 2015 alivuokralaisina samoissa tiloissa rovaniemeläisen Choco Delin kanssa. Muutimme tuotantomme Ammattiopisto Lappian Louen toimitiloihin keväällä 2018 ja aloimme käyttää koulutilan navetassa tuotettua maitoa. Louen koulutila on yrityksemme koti. Olemme mukana Koulutilan taimi- ja lähiruokapuodin toiminnassa. Teemme yhteistyötä myös Ammattiopisto Lappian ja Redu Edun elintarvikealan koulutusohjelmien kanssa. Jäätelörahteja meille ajaa Oulun autokuljetus. Kuljemme Pohjois-Suomen Reko-lähiruokajakeluissa ihanan yhteistyökumppanimme Niemisen tilan kanssa. Rakas naapurimme on Louen koulutilan tontilla sijaitseva Meän liha Oy. Teemme yhteistyötä oululainen Ketomon kanssa. Heidän valikoimissaan on lapinlehmän maidosta tehtyjä ketojäätelöitä. Käytämme paikallisia palveluita. Meille markkinointia tehneitä rovaniemeläistä toimijoita ovat esimerkiksi All About Lapland, Kota Collective ja Flatlight Creative. Brändimestarimme on rovaniemeläislähtöinen suunnittelija Virpi Vainio. Kullanarvoisia yhteistyökumppaneita ovat asiakasravintolamme. Meille on erityisen tärkeää olla heille luotettava ja joustava kumppani.