Title Image

Pohjoisen parhaat maut

Valmistamme jäätelöt lappilaisesta pastöroidusta tilamaidosta, pohjoisten metsien marjoista – aidoista raaka-aineista ilman mitään turhaa. Tuotanto tapahtuu omassa maitoalan laitoksessamme, jossa sulatetaan suklaa, raastetaan sitruunat ja jauhetaan kuusenkerkät. Sorbettimme ovat vegaanisia ja täynnä aitoja makuja.

Jäätelövuoat täynnä pohjoista makua

Valmistamme jäätelövuokia ravintoloille ja kahviloille. Jäätelövuokiemme tilavuus on 4,5 litraa ja paino 3 kg. Makumaailmaamme innoittavat pohjoisen luonnon aarteet ja lapsuuden parhaat makumuistot, ja valikoima vaihtelee sesongeittain. Ota yhteyttä myyntiimme, niin kerromme mielellämme lisää tuotannossa olevista mauista!

Jäätelöpurkit hyvänmielen herkkuhetkiin

Puolen litran jäätelöpurkkejamme myydään pohjoissuomalaisissa kaupoissa sekä suoramyyntinä pohjoisen REKO-ringeissä ja Tilalta.fi -verkkokaupassa. Tunnistat purkkimme tontuista, lehmistä ja vaaramaisemasta! Purkkimakujen kivijalkoja ovat hillajäätelö, kermatoffeejäätelö, vaniljajäätelö ja piimä-puolukkajäätelö. Sorbettimakujamme ovat muun muassa mansikka-puolukka ja kuusenkerkkä. Kevään 2020 uutuusmakuja ovat valkosuklaa-mustaherukkajäätelö ja mustikka-karpalosorbetti.

Uniikit jäätelöunelmat

Valmistamme ravintoloille myös mittatilausjäätelöitä. Kertokaa meille jäätelöunelmanne ja toteutamme sen teille parhaita raaka-aineita käyttäen oman turvallisen ja laadukkaan tuotantoprosessimme puitteissa. Joustava tuotantomme mahdollistaa uniikkijäätelöiden toteuttamisen viikoittaisessa tuotannossa, tarvittaessa hyvin ripeälläkin aikataululla. Jäätelöunelmien toteutuminen on vain yhden soiton tai sähköpostin päässä!

Kesäkioski ja jäätelöpyörä

Jäätelökioskimme palvelee kesäisin herkkunälkäisiä Pohjanhovin rannassa Rovaniemellä. Upeassa jokimaisemassa, koivujen katveessa voit nautiskella jäätelöidemme lisäksi myös paikallista ja aina tuoretta Kaamos Kahvipaahtimon kahvia. Kesäsäillä myös jäätelöpyörämme liikennöi Rovaniemen keskustassa ja tapahtumissa. Voit tilata jäätelöpyörämme kuskeineen myös omaan tapahtumaasi tai juhlaasi!

Jäätelöt 2022-2023

Lakritsijäätelö

Lakritsijäätelömme tehdään ihanasta, vahvasta raakalakritsijauheesta ja se on oikea lakritsinystävän unelma. Jätskitehtaan omistaja Anna-Riikka nauttiikin lakritsijäätelön aina isolla lusikalla suoraan purkista, pohjaan saakka.

Hillajäätelö

Lappilaisen suon aarteista valmistetulla hillaraidalla sulostutettu kermajäätelö on valikoimamme kestosuosikki. Viime kesänä ostimme hillat tutulta poimijalta, jonka keruualueet sijaitsevat Kittilässä, läheltä Rovaniemen rajaa.

Vaniljajäätelö

Vaniljajäätelössämme käytämme täyteläistä luomubourbonvaniljaa, joka vakuuttaa vaativimmankin herkuttelijan. Vaniljajäätelö on herkullinen kumppani erilaisten leivonnaisten kuten omena- ja mustikkapiirakan rinnalle, ja se kutkuttelee makuhermoja myös sellaisenaan. 

Kermatoffeejäätelö

Rakastettu kermatoffeejäätelömme valmistetaan itse keittämästämme fudgesta. Sen vastustamaton maku on peräisin luomuvoista, sokerista ja kermasta.

Maitosuklaajäätelö

Maitosuklaajäätelössämme käytämme raaka-aineena suomalaisten suosikkisuklaata. Sitä sulatetaan jäätelömassaan levykaupalla oikean maun aikaansaamiseksi.

Kuusenkerkkäjäätelö

Lappilaisilla kuusenkerkillä maustettu jäätelö vie maistelijan retkelle havumetsään. Kuusenkerkkäjäätelöön käytämme pakastettua kuusenkerkkää, joka jauhetaan sileäksi.  Valmiissa jäätelössä se maistuu metsäisenä ja näkyy vihreänä.
 

Tervajäätelö

Tervajäätelö on pehmeän pihkainen ja lempeän makea makuelämys, jonka maussa on aavistus pohjoista havumetsää ja maidon täyteläisyyttä. Käytämme jäätelössä hailuotolaisen Kujalan tilan tervasiirappia.

Appelsiinijäätelö

Appelsiinijäätelössä maistuvat auringonkeltaiset etelän hedelmät. Appelsiineista käytämme sekä kuoren että mehun saadaksemme jäätelöön oikean raikkaanmakean maun. Ota lusikallinen ja anna auringon helliä!

Lakutoffeejäätelö

Lakutoffeejäätelömme valmistetaan alkuperäisistä hopeisista suosikkitoffeista. Niiden kuorimisessa on aikamoinen vaiva, mutta lopputulos on aivan jäljittelemätön ja kaiken työn arvoinen!

Valkosuklaa-lakritsijäätelö

Valkosuklaalakritsijäätelön karkkipäiväinen maku syntyy huolella valitusta valkosuklaasta ja itse keitetystä lakritsisiirapista. Siirappiin käytämme huippulaatuista raakalakritsijauhetta, joka ei petä vaativintakaan lakristin ystävää

Vanilja-puolukkajäätelö

Puolukka leikittelee luomubourbonvaniljan kanssa tässä ihanassa punavalkoraidallisessa jäätelössä. Puolukkaraidan marjat on kerätty Tervolan Louelta ja Rovaniemen Marraskoskelta.

Maidottomat ja vegaaniset sorbetit 2022-2023

Kuusenkerkkäsorbetti

Kuusenkerkkäsorbetti on sukellus havumetsään. Tämä hennon vihreä ihanuus toimii vaikkapa raikastajana ruokalajien välillä, jälkiruuan kohottajana tai suoraan purkista lusikoiden silloin, kun haluat uppoutua hetkeksi pohjoiseen vihreään.

Appelsiinisorbetti

Appelsiinisorbetti tuo lautaselle kultaisen, trooppisen kesän. Appelsiininkuori ja vastapuristettu mehut tuovat siihen oman jäljittelemättömän arominsa.

Mansikkapunaherukkasorbetti

Mansikkapunaherukkasorbetissa maistat kotimaisten punaisten marjojen herkullisen aromin ja aurinkoisen kesäpäivän.

Puolukkasorbetti

Pirteä ja punainen puolukkasorbetti pitää sisällään runsaasti Rovaniemen Marrasjärveltä ja Tervolan Louelta poimittua puolukkaa. Ihanan metsän maku ja puolukan upea väri pääsevät tässä herkussa oikeuksiinsa.

Hillasorbetti

Pohjoisten soiden kulta on tämän sorbetin kuningatar. Kauniin värinen ja herkullisen makuinen hillasorbetti hemmottelee kieltä ja mieltä.

Mustikka-koivunmahlasorbetti

Tervolan Louelta kerätyt mustikat ja Kittilässä kerätty koivunmahla ovat superpari vailla vertaa. Sorbetin maku on raikas ja lempeä, ja samalla nautit luonnon antimista puhtaimmillaan.

Jäätelöä Ravintolaasi?

Toimitamme aidosti pohjoisia jäätelöitämme kylmärahtina kaikkialle Suomeen. Ota yhteyttä: myynti@arcticicecream.fi.