Preloader
Title Image

Lapinlehmät

Uteliaita, vallattomia, itsepäisiä, ystävällisiä. Sellaisia ovat Louen lapinlehmät, joiden maitoa saamme käyttää jäätelöissämme.

Tuotantotilamme sijaitsevat Louella samassa pihapiirissä Ammattiopisto Lappian koulutilan kanssa. Maito tuodaan meille pihan poikki jääkylmänä helmeilevissä teräksisissä maitotonkissa. 
Lapinlehmät ovat ketteriä ja kevytrakenteisia, terveitä ja pitkäikäisiä otuksia. Ne käyvät lypsyrobotilla omaan tahtiinsa ja saavat samalla rouskutella rehunappuloita. Nurmirehua lehmät hamuavat vapaasti koko navetan päästä päähän ulottuvalta ruokintapöydältä. Louella lapinlehmät liikuskelevat pihattonavetassa ja ulkoilevat halutessaan myös talvella. Kesällä niillä on pääsy käyskentelemään koulutilan laitumille. Lapinlehmät ovat väriltään tyypillisesti vaaleita, kuten Louen lehmistä Tapiotar ja Pulla, mutta rodussa tavataan myös täplikkäitä yksilöitä, kuten mustavalkopilkullinen Roihutar ja ruskealaikukas Tadaa.

Louen lapinlehmät muodostavat lapinlehmien valtakunnallisen geenipankkikarjan, joka varmistaa tämän uhanalaisen alkuperäisrotumme säilymisen.

Jäätelönteossa lapinlehmänmaito on oivallinen raaka-aine. Se on täyteläistä, rasvaista ja maukasta. 

Me Arctic Ice Cream Factoryssa todella arvostamme lapinlehmiä ja niiden tuottamaa maitoa. On ainutlaatuisen hienoa saada seurata lehmien elämään ja arkipäivää. Arctic Ice Cream Factoryn Anna-Riikka onkin alkanut opiskella eläintenhoitajaksi Louella tutustuakseen syvällisesti navetan arkipäivään, ja Roihuttaren, Pullan ja kumppanien elämään.