Title Image

Pohjoisen parhaat maut

Valmistamme jäätelöt lappilaisesta pastöroidusta tilamaidosta, pohjoisten metsien marjoista – aidoista raaka-aineista ilman mitään turhaa. Tuotanto tapahtuu omassa maitoalan laitoksessamme, jossa sulatetaan suklaa, raastetaan sitruunat ja jauhetaan kuusenkerkät. Sorbettimme ovat vegaanisia ja täynnä aitoja makuja.

Jäätelövuoat täynnä pohjoista makua

Valmistamme jäätelövuokia ravintoloille ja kahviloille. Jäätelövuokiemme tilavuus on 4,5 litraa ja paino 3 kg. Makumaailmaamme innoittavat pohjoisen luonnon aarteet ja lapsuuden parhaat makumuistot, ja valikoima vaihtelee sesongeittain. Jäätelöitämme saa muun muassa seuraavista ravintoloista: Restaurant Arctic, Nili, Monte Rosa, Ravintola Rakas, Ravintola Mustaparta, Motel Käpylä, Cafe Paperivalo, Hotelli Cahkal, Pannukakkutalo Levi, Pizzeria Fieno, Petronella, Pizza de Levi ja Ylläskota.

Jäätelöpurkit hyvänmielen herkkuhetkiin

Puolen litran jäätelöpurkkejamme myydään pohjoissuomalaisissa kaupoissa sekä suoramyyntinä pohjoisen REKO-ringeissä ja esimekksi Rovaniemen Prismassa ja K-supermarket Ounasvaaralla. Tunnistat purkkimme tontuista, lehmistä ja vaaramaisemasta! Purkkimakujen kivijalkoja ovat hillajäätelö, kermatoffeejäätelö, vaniljajäätelö ja piimä-puolukkajäätelö. Sorbettimakujamme ovat muun muassa mansikka-puolukka ja kuusenkerkkä.

Uniikit jäätelöunelmat

Valmistamme ravintoloille myös mittatilausjäätelöitä. Kertokaa meille jäätelöunelmanne ja toteutamme sen teille parhaita raaka-aineita käyttäen oman turvallisen ja laadukkaan tuotantoprosessimme puitteissa. Joustava tuotantomme mahdollistaa uniikkijäätelöiden toteuttamisen viikoittaisessa tuotannossa, tarvittaessa hyvin ripeälläkin aikataululla. Jäätelöunelmien toteutuminen on vain yhden soiton tai sähköpostin päässä!

Jäätelökioski

Jäätelökioskimme palvelee kesäisin herkkunälkäisiä Pohjanhovin rannassa Rovaniemellä. Upeassa jokimaisemassa, koivujen katveessa voit nautiskella jäätelöidemme lisäksi myös aina tuoretta pienpaahtimokahvia. Jäätelöitämme tarjoilee myös Kesäkahvila Mansikki Saarenkylässä.

Jäätelöt 2023-2024

Lakritsijäätelö

Lakritsijäätelömme tehdään ihanasta, vahvasta raakalakritsijauheesta ja se on oikea lakritsinystävän unelma. Pohjana toimii samasta tilasta tuleva lapinlehmän maito sekä paksu kotimainen kerma.

Piimämustikkajäätelö

Piimämustikkajäätelö on ihanan raikas makuelämys. Lappilaisesta mustikasta tehty hillo nauttii hieman happaman piimäjäätelön seurasta. Piimän lisäksi jäätelössä on käytetty lapinlehmän maitoa ja kotimaista kermaa.

Vaniljajäätelö

Vaniljajäätelössämme käytämme täyteläistä luomubourbonvaniljaa, joka vakuuttaa vaativimmankin herkuttelijan. Lapinlehmän maidosta ja kotimaisesta kermasta tehty vaniljajäätelö on herkullinen kumppani erilaisten leivonnaisten kuten omena- ja mustikkapiirakan rinnalle, ja se kutkuttelee makuhermoja myös sellaisenaan. 

Kardemummajäätelö

Kardemummajäätelö vastaa pullantuoksuiseen kaipaukseen. Lapinlehmän maidosta ja kotimaisesta kermasta valmistettu jäätelö on ihanaa sellaisenaan, mutta sopii myös monenlaisten leivonnaisten kainaloon.

Tyrnijäätelö

Tyrnijäätelömme valmistetaan Louella, omalla tontilla kasvaneista tyrneistä ja samassa pihapiirissä tuotetusta lapinlehmän maidosta. Se on siis todellista lähijäätelöä! Makua pyöristää kotimainen kerma.

Kaneliomenajäätelö

Kaneliomenajäätelöön keitämme itse maistuvan omenahillokkeen. Se istuu makeasti kanelilla maustettuun lapinlehmän maidosta ja kotimaisesta kermasta valmistettuun täyteläiseen jäätelöön.

Kermatoffeejäätelö

Rakastettu kermatoffeejäätelömme valmistetaan lapinlehmän maidosta, itse keittämästämme fudgesta. Toffeen vastustamaton maku on peräisin luomuvoista, sokerista ja kotimaisesta kermasta.

Maitosuklaajäätelö

Maitosuklaajäätelössämme käytämme raaka-aineena lapinlehmän maitoa ja suomalaisten suosikkisuklaata. Sitä sulatetaan jäätelömassaan levykaupalla oikean maun aikaansaamiseksi.

Kuusenkerkkäjäätelö

Lappilaisilla kuusenkerkillä maustettu jäätelö vie maistelijan retkelle havumetsään. Kuusenkerkkäjäätelöön käytämme lapinlehmän maitoa, kotimaista kermaa sekä pakastettua lappilaista kuusenkerkkää.  Valmiissa jäätelössä kerkkä maistuu metsäisenä ja näkyy vihreänä.
 

Tervajäätelö

Tervajäätelö on pehmeän pihkainen ja lempeän makea makuelämys, jonka maussa on aavistus pohjoista havumetsää ja maidon täyteläisyyttä. Käytämme jäätelössä lapinlehmän maitoa, kotimaista kermaa sekä hailuotolaisen Kujalan tilan tervasiirappia.

Piparkakkujäätelö

Piparkakkujäätelö on jokaisen joulun suosikki. Se maistuu ihanasti ihan oikealta piparkakkutaikinalta, vaikka onkin täysin gluteeniton. Maun salaisuus ovat käsin sekoitetut aidot mausteet. Piparkakkujäätelö tehdään lapinlehmän maitoon ja kotimaiseen kermaan.

Glögijäätelö

Glögijäätelö on jouluinen erikoisuus, joka sopii talvikauden herkutteluun. Jouluisen maun luo glögiraita, joka koristaa lapinlehmän maidosta ja kotimaisesta kermasta valmistettua jäätelöä.

Vaniljapuolukkajäätelö

Lapista kerätty puolukka leikittelee luomubourbonvaniljan kanssa tässä ihanassa punavalkoraidallisessa jäätelössä. Jäätelössä on käytetty lapinlehmän maitoa sekä kotimaista kermaa.

Maidottomat ja vegaaniset sorbetit 2023-2024

Tyrnisorbetti

Tyrnisorbetti tuo terveiset Louen tyrbniviljelmältä. Samalla tontilla sijaitsevat tyrnipensaat pursuavat pohjoisen auringon voimaa, joka maistuu kirpeänmakeana sorbetissamme.

Appelsiinisorbetti

Appelsiinisorbetti tuo lautaselle kultaisen, trooppisen kesän. Appelsiininkuori ja vastapuristettu mehut tuovat siihen oman jäljittelemättömän arominsa.

Hillasorbetti

Pohjoisten soiden kulta on tämän sorbetin kuningatar. Kauniin värinen ja herkullisen makuinen hillasorbetti hemmottelee kieltä ja mieltä.

Mustikka-koivunmahlasorbetti

Tervolan Louelta kerätyt mustikat ja Kittilässä kerätty koivunmahla ovat superpari vailla vertaa. Sorbetin maku on raikas ja lempeä, ja samalla nautit luonnon antimista puhtaimmillaan.

Sitruunasorbetti

Raastamme sitruunankuoret ja puristamme mehun sorbettiin, jonka suosio pitää vuosi vuodelta. Siinä on ihana sitruunainen tunnelma, kuin kotitekoisessa limonadissa.

Jäätelöä Ravintolaasi?

Toimitamme aidosti pohjoisia jäätelöitämme kylmärahtina kaikkialle Suomeen. Ota yhteyttä: myynti@arcticicecream.fi.